Historie
Voor de oorsprong van “Van der Burg & Bol” gaan we terug naar de oprichting in 1895. De heer Bol startte in de Javastraat in Den Haag een buurtslagerij en legde de fundering voor een lange traditie in topkwaliteit.
In 1920 neemt dhr. van der Burg het bloeiende bedrijf over, waardoor de naam veranderde in Van der Burg voorheen Bol. Later veranderde de naam in het huidige Van der Burg & Bol.
In 1958 neemt Cees van der Burg de zaak over van zijn vader en legt zich steeds meer toe op de horeca en het grootverbruik. Aanvankelijk moest hij nog flink opboksen tegen grote concurrenten zoals bijvoorbeeld de beroemde Vleeschmeesters en met succes. Want Van der Burg & Bol werd een begrip onder culinaire vakmensen en specialiseerde zich in 1980 helemaal in de levering aan horecabedrijven en instellingen. Daardoor groeide het bedrijf aanzienlijk en moest het uitwijken naar een nieuw en groter pand aan het Slachthuisplein. Met de groei bleef ook modernisering niet uit. Om nog beter aan kwaliteitseisen te voldoen, verhuisde Van der Burg & Bol in 1991 naar een hypermodern pand op het Foodcenter Forepark in Leidschendam. Een belangrijk jaar in de geschiedenis van het bedrijf, want toen gaf Cees van der Burg het roer over aan zijn drie zonen. Onder leiding van Frank, Mark en Ronald van der Burg, groeit het bedrijf uit tot één van de grootste kwaliteitsslagerijen in Nederland. Momenteel leveren wij aan veel goede restaurants, hotels, instellingen en strandpaviljoens. In 2007 hebben wij op onze bovenste etage een moderne keuken gerealiseerd voor het garen van maaltijdencomponenten (convenience) en gerechten. Tevens is een totaal nieuwe vleeswaren snijafdeling operationeel waarmee aan bijna alle wensen gehoor kan worden gegeven, 1-/ 2-plaks of bulk verpakt.